Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021
Λαζαράκια
Υλικά400 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λάδι
1 κ.σ. Κανέλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
800 γρ. αλεύρι
50 γρ. σταφίδες
Γαρύφαλλο για τα ματια
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω 10 λεπτά
Μετά βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα ολόκληρα γαρυφαλα και τις σταφίδες και δουλεύω στο μίξερ με το γαντζο για 10 λεπτα
Σκεπάζω με πετσέτα για 1 ωρα
Πλαθω τα λαζαρακια και βάζω μέσα τις σταφίδες κάνω το σχήμα τους και βάζω ματάκια με το γαρυφαλο
Ψήνω 20 λεπτα σε προθέρμασμενο φούρνο (σε ταψί με λαδόκολλα) στους 180 βαθμούς
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου