Υλικά
- Τυρί κίτρινο
- Φέτα
- Ανθότυρο
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Αλάτι (προαιρετικό)
- Ζαμπόν φουέγκο (προαιρετικό)
- Φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
Αρχικά, φτιάχνουμε τη γέμιση. Θρυμματίζουμε τη φέτα μας, το ανθότυρο και κόβουμε σε κομματάκια το κίτρινο τυρί. (Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του τηγάνιου.)
Προσθέτουμε πιπεράκι και αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυράκια μας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Πιάνουμε το τηγάνι μας (αντικολλητικό) και με ένα πινελάκι το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω μερικά φύλλα κρούστας (περίπου 4-5) και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε (προαιρετικά!) 3-4 φέτες ζαμπόν και αδειάζουμε από πάνω την γέμιση με τα τυριά. Μαζεύουμε τις άκρες των φύλλων προς το κέντρο μέχρι να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια της γεμισης και ξανά αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε μεσαία φωτιά και άμα θέλουμε της βάζουμε καπάκι από πάνω για να διατηρηθεί η θερμοκρασία. Δεν είναι όμως απαραίτητο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου την τουμπάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές είναι έτοιμη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου