Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Κέικ με χυμό πορτοκάλι


 

Υλικά

  1. Χυμός από 3 πορτοκάλια
  2. Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (έβαλα 1 1/2)
  3. 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  4. 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  5. 1/2 φακελάκι μπέικιν
  6. 1 βανιλίνη
  7. 2 αυγά
  8. 1 φλ. ελαιόλαδο
  9. Κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά.

  2. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω.

  3. Έπειτα προσθέτω σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω να φτιάξω ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα και ρίχνω το μείγμα μου.
    (Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω το κακάο, κρατάω λίγο από το μείγμα και ρίχνω τόσο κακάο όσο σοκολατένιο το θέλω να βγει. Έπειτα στη φόρμα πρώτα ρίχνω το λευκό μείγμα και στη συνέχεια σιγά σιγά το μείγμα με το κακάο κάνοντας σχέδια με μια οδοντογλυφίδα).

    Κέικ με χυμό πορτοκάλι φωτογραφία βήματος 4
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 55 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου