μισο φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγα
0,5 κουπα ζάχαρη
1 νεροπότηρο γαλα
μαστίχα τριμμένη
1 μπεκιν
1 κουταλάκι σοδα
1 χαρτί περίπου σιμιγδάλι ψιλο
ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζάχαρη
4 κουπες νερο
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω μαζί ελαιόλαδο και ζάχαρη
Ρίχνω τα αυγα και συνεχίζω το το χτύπημα
ανακατεύω το γαλα με την σοδα και τα ρίχνω
ανακατεύω το σιμιγδάλι με το μπεκιν και τα ενώνω όλα μαζί
συνεχιζω το χτυπημα
Λαδωνω το ταψι και ριχνω το μειγμα
Το ψηνω μιση ωρα σε 170 βαθμους
Δένω το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνω επάνω στο ραβανί
Ζεστο το γλυκο ζεστο το σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου