Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Καρυδόπιτα

 ΥΛΙΚΑ

10 Kουταλιες φρυγανιά τριμμένη
10 Κουταλιες καρύδι Τριμμένο
10 Κουταλιες ζαχαρη
10 Αυγά
1 Φακελάκι Μπέικιν
1 Κουταλακι κανέλα
1/2 Κουταλακι γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο
1/2 Κουταλακι αλάτι
Για Το Σιρόπι:
600γρ Ζάχαρη
550γρ Νερό
1 Κουταλια Λεμόνι
1 φλούδα πορτοκαλιού


Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο ή το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης, ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα και προσθέτουμε και τη μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην ξεφουσκώσει μέχρι να ενσωματωθεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Αφαιρούμε το λεμόνι και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα.
Αφήνουμε να ποτίσει καλά και να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου