Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ινδική σαλάτα


 Υλικά:

• Για την σαλάτα:
• ‌500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
• ‌250 γρ. κινόα, βρασμένη
• ‌1 μεσαίο κρεμμύδι
• ‌1 μεσαίο αγγούρι, καθαρισμένο
• ‌400 γρ. ανανά
• ‌1 κόκκινη πιπεριά
• ‌80 γρ. αμύγδαλα, ψημένα
• ‌100 σπανάκι baby
• ‌½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
• ‌½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
• ‌Αλάτι, ψιλό
• ‌Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για την carry sauce:
• ‌200 γρ. νερό
• ‌1 κύβο λαχανικών
• ‌1 γεμάτη κ.σ. κάρυ
• ‌Χυμό από 1 λεμόνι
• ‌1 σκ. Σκόρδο, ολόκληρη
• ‌1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• ‌40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Για την σαλάτα:
• ‌Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και την κινόα
• ‌Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον ανανά, την πιπεριά και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα ρεβύθια και την κινόα
• ‌Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα, το σπανάκι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα

Για την σως
• ‌Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο, το κάρυ, τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο, την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να χάσει λίγη υγρασία
• ‌Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα την το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
• ‌Περνάμε την σως μέσα από μια σήτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
• ‌Ρίχνουμε λίγη από την σως μέσα στο μπολ με την σαλάτα, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου