Υλικά
- 3 ντομάτες ώριμες
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλ. βασιλικό ξερό
- ανθό αλατιού
- πιπέρι
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- φρυγανισμένο ψωμί η κρουτόν
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε της ντομάτες, στον επεξεργαστή τροφίμων, - μπλέντερ - μαζί με την πάπρικα.
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια, προς χαμηλή θερμοκρασία, σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα σκόρδα, προσθέτουμε, σοτάρουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε, μέχρι να γυαλίσει, συνεχίζουμε με τις ντομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι, - βλέπε χρόνο βρασμού στην συσκευασία - ανακατεύοντας που και που, την σούπα μας.Τελειώνουμε, το μαγείρεμα μας, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ρίγανη, τον βασιλικό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται επιπλέον καρύκευμα, η σούπα μας, αν όχι, σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το φρυγανισμένο ψωμί, η τα κρουτόν.
Σημείωση:
Αν έχουμε φρέσκα βότανα, βάζουμε κομμένα φυλλαράκια 1 κουτ. της σούπας ρίγανη, και 2 κουτ. της σούπας βασιλικό, στο τέλος του μαγειρέματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου