
Ντάκος – ένα έδεσμα χωρίς περιττά στολίδια και περίτεχνους συνδυασμούς που να μας απομακρύνουν από το ουσιαστικό
Λιτότητα,
τροφή,
γεύση,
ηδονή,
υγεία
Τα υλικά μας για τέσσερα άτομα:
4 στρογγυλά βιολογικά κρίθινα παξιμάδια*
4 ώριμες ντομάτες
1/4 κιλ. κατσικίσια φέτα -αρίστης ποιότητας,η και περισσότερη ποσότητα αν μας αρέσει**
αλάτι-ανεπεξέργαστο θαλασσινό
λάδι
ρίγανη
Και –
Βρέχουμε ελάχιστα τα παξιμάδια μας, με νερό και τα τοποθετούμε στα πιατάκια τους.
Ραντίζουμε το κάθε ένα με λάδι , όσο μας αρέσει.
Τρίβουμε τη φρέσκια τομάτα στο χοντρό του τρίφτη μας και την ανακατεύουμε με τη φέτα ,
λίγο λάδι ,
λίγο αλάτι και τη ρίγανη σε ένα μπολ.
Αφού τα ανακατέψουμε τα στρώνουμε πάνω στα παξιμάδια.
Προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα καλά τριμμένη και ο ντάκος μας είναι έτοιμος.
Aν έχουμε σπιτικές ελιές που έχουν ήπια και εξαίσια γεύση,χωρίς χημικά πρόσθετα,τις κόβουμε ροδέλες και τις βάζουμε στο ντάκο μας αφού τις ανακατέψουμε με την τριμμένη ντομάτα.
Μια θεσπέσια γεύση και ένα υγιεινότατο πρόγευμα για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς με όλα τα διατροφικά πλεονεκτήματα του κριθαριού,της ντομάτας,του εξαίσιου λαδιού μας και της φέτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου