Υλικά
5 μελιτζάνες αργείτικες, μέτριες
250 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
100 γρ. ανθότυρο ή ξινομυζήθρα ή κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί
1 κ.σ. τυρί ροκφόρ ή μπλε τυρί
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη και βασιλικό
1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Μισή κ.γ μαραθόσπορο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τις δύο άκρες.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πάνω και κάτω τις άκρες και στη συνέχεια κόβουμε κάθετες φέτες λεπτές τις μελιτζάνες.
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά και κατόπιν τις βάζουμε στο σουρωτήρι.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν στεγνώσει εντελώς τις σκουπίζουμε με χαρτί.
Τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς με λαβίδα και από τις δύο μεριές.
Σε πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και το ροκφόρ και με το πιρούνι τα «σπάμε» καλά μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη με τον βασιλικό, το σχοινόπρασο, το μαραθόσπορο, το αλάτι, τα πιπέρια και τέλος περιλούζουμε με το ούζο.
Λιώνουμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας βάζουμε μια γενναία κουταλιά από το μείγμα των τυριών με τα αρωματικά και τυλίγουμε προσεκτικά.
Βάζουμε τα ρολά μελιτζάνας σε μια πιατέλα και αφού τα σκεπάσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ακόμα και με μια κουταλιά ζεστή σάλτσα ντομάτας.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε ακόμα και το πιάτο με πάπρικα έτσι για μια ξεχωριστή πινελιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου