Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κους κους ρεβίθια με λεμόνι και κόλιανδρο

Υλικά για 4 άτομα:


1 φλιτζάνι κους κους

1 φλιτζάνι βραστό νερό

αλάτι και πιπέρι 

1 κουταλακι   τριμενο  κόλιανδρου

1 λεμόνι

ελαιόλαδο

250γρ. στραγγισμένα ρεβίθια


Ετοιμασία:


Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι στη γεύση, λιγο  ελαιόλαδο και το ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατέψτε το βραστό νερό, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με ένα καθαρό πανί ή ένα πιάτο, αφήνοντας να ενυδατωθεί για 5 λεπτά.

Στο τέλος του χρόνου  των 5 λεπτων  Προσθέστε το  ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα μαγειρεμένα ρεβίθια και λίγο χυμό λεμονιού για να εξισορροπήσετε τα πάντα. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρετε στη συνέχεια ως συνοδευτικά ψαριών ή κρέατος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου