Υλικά για 4 άτομα:
1 φλιτζάνι κους κους
1 φλιτζάνι βραστό νερό
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλακι τριμενο κόλιανδρου
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
250γρ. στραγγισμένα ρεβίθια
Ετοιμασία:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι στη γεύση, λιγο ελαιόλαδο και το ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατέψτε το βραστό νερό, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με ένα καθαρό πανί ή ένα πιάτο, αφήνοντας να ενυδατωθεί για 5 λεπτά.
Στο τέλος του χρόνου των 5 λεπτων Προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα μαγειρεμένα ρεβίθια και λίγο χυμό λεμονιού για να εξισορροπήσετε τα πάντα. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρετε στη συνέχεια ως συνοδευτικά ψαριών ή κρέατος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου