Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μπισκότα κουλουράκια χωρίς γλουτένη με λεβάντα, τζίντζερ, καρύδια


 1/2 φλιτζάνι αλεύρι μαλακο  κοσκινισμένο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπουμπούκια λεβάντας μαγειρικής
4 κ.σ. λάδι 
3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι και το σιρόπι σφενδάμου. Χτυπάμε καλά.

Ρίξτε τα ξηρά υλικά σας στα υγρά υλικά σας. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία (ελαφρώς κολλώδη) ζύμη.

Τυλίξτε σε ένα ρολο με μεμβρανη   (μήκους περίπου 8″). Τυλίξτε και μετά παγώστε για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F. Στρώνουμε ένα φύλλο μπισκότων με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζετε την κρύα ζύμη μπισκότων από την κατάψυξη και ξετυλίγετε.

Κόβουμε σε μπισκότα πάχους περίπου 1/4". (Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε
ό,τι θέλετε να φτιάξετε και να καταψύξετε το υπόλοιπο για μελλοντική χρήση!)

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε φέτες στο φύλλο μπισκότων με την επένδυση περγαμηνής σε απόσταση τουλάχιστον 1″ μεταξύ τους – καθώς τα μπισκότα σας θα επεκταθούν λίγο κατά το ψήσιμο.

Ψήστε για 11 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσαφένιες οι άκρες.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου