Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σούπα παντζαριού και μάραθου με κεφίρ


Δεν νομίζω ότι έχω δει πιο όμορφη σούπα.

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μάραθο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθο[εγω τον αποξυραινω το καλοκαιρι και εχω παντα]
2-4  μεγάλα  παντζάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
2,5 φλιτζάνια  ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κεφίρ


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μάραθο και σπόρους μάραθου. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα παντζάρια σε κύβους και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει. Φροντιστε το νερο να τα καλυπτει  μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια, για 18 με 20 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες στο μπλέντερ. Επιστρέψτε στην ίδια κατσαρόλα. Χτυπάμε 1 φλιτζάνι κεφίρ χωρίς γεύση [ξερετε τωρα τυπου φραουλα,λεμονι κλπ]και καρυκεύουμε τη σούπα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ζεσταίνετε ξανά τη σούπα.

Ρίξτε τη σούπα σε μπολ. Περιχύστε με επιπλέον κεφίρ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να κάνετε το σχέδιο σε σχήμα καρδιάς σε αυτή τη σούπα, ρίξτε μικρές σταγόνες κεφίρ πάνω στη σούπα. Περάστε τη μύτη ενός μαχαιριού από το κέντρο της στρογγυλής σταγόνας κεφίρ, δημιουργώντας ένα σχήμα καρδιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου