Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σαλάτα βραστο μπρόκολο και κουνουπίδι

 Το μπρόκολο έχει καταγωγή από την Ιταλία! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ περιέχει πολλές ακόμα βιταμίνες, φυτικές ίνες και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Έχει ελάχιστες θερμίδες και πλούσια γεύση η οποία μπορεί να συνοδεύσει πολλά περισσότερα φαγητά απ’ όσα νομίζουμε. 

  1. 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο
  2. 1 μεγάλο κεφαλι κουνουπίδι
  3. ελαιόλαδο
  4. αλάτι λεμονι
  5. ρίγανη
  6. 2,5 λίτρα νερο
  7. Η εκτέλεση ισχύει και για τα δύο λαχανικά: μπρόκολο και κουνουπίδι.
  8. Παίρνω το κουνουπίδι το κόβω σε μικρά μπουκετάκια, τα πλένω καλά και τα βάζω στην κατσαρόλα ρίχνω και το αλάτι
  9. Βράζω για 15' περίπου, και ρίχνω έπειτα  και το μπρόκολο

  10. το βραζω με ανοιχτή κατσαρόλα για να κρατήσει το χρώμα του

  11. Μόλις αρχίζουμε να το ...τρυπαμε...με το πιρούνι είναι έτοιμο

  12. Το σουρώνουμε σε πιατέλα ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου