Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χαλβάς "χιονισμένος" σιμιγδαλένιος

 

Υλικά

  1. Για το σιρόπι:
  2. 4-5 κούπες νερό
  3. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  4. 2 στικ κανέλας
  5. 4-5 ξυλάκια γαρύφαλλο
  6. 1 πορτοκάλι κομμένο στα δυο
  7. 1 κουταλιά της σούπας μέλι προαιρετικά
  8. Για τον χαλβά:
  9. 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  10. 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  11. 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
  12. 3-4 κουταλιές τριμμένο καρύδι
  13. 1/2 κούπα σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε, αφήνουμε να λιώσει μόνη της η ζάχαρη. Όταν βράσει το σιρόπι, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε αν θέλουμε και μέλι (ανακατεύουμε το μέλι ίσα ίσα για να λιώσει).

  2. Βάζουμε πρώτα το σιρόπι να βράσει (βήμα 1) και ταυτόχρονα σε άλλη το μείγμα του χαλβά.

  3. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Αφού χρυσαφίσει, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν στο μείγμα. Κλείνουμε το μάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το "ρουφήξει" (μπορεί να μη χρειαστεί όλο το σιρόπι). Βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.

    1. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου