ΥΛΙΚΑ:
1/2 λάχανο(σχετικά χοντροκομμένο)
2 καρότα(σε κυβάκια)
1 κλωνάρι σέλερι
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
2κσ πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κγ ζάχαρη
άνηθο
μαιντανό
100-120γρ.ρύζι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
χυμό απο 1 μικρό λεμόνι
το ξύσμα του
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε στο μίσο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.Βάζουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτουμε τις ντομάτες,τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.Συμπληρώνουμε το ρύζι, χυμό λεμονιού,άνηθο,μαιντανό, αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το ρύζι.Τσεκάρουμε αν χρειαστεί λίγο νεράκι(βραστό)Λίγο πρίν το βγάλουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου