Σάββατο 16 Απριλίου 2022

σουτσουκακια με ρεβιθοκεφτεδες


 500γρ αποφλοιωμένα ρεβίθια

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
3 κ.γ.
κύμινο αλεύρι όσο πάρει για να πλάθονται,
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση 

Καλό θα είναι να δοκιμάσετε το αλάτι, πριν προσθέσετε αλεύρι για να τα πλάσετε.
Επίσης , έβαλα το μίγμα με τους ρεβυθοκεφτέδες μια ώρα στο ψυγείο και μετά τους έπλασα και τους τηγάνισα. Βοηθάει πολύ στο να μην ''ανοίγουν'' στο τηγάνι.
Συνεχιζουμε με την Σαλτσα Ντοματας



  • 500γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο, ή ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 - 4 κουτ. σούπας κρασί (προαιρετικά)
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης και 1 μικρό ξύλο κανέλας ή1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό, ή δεντρολίβανο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Μολις δεσει η σαλτσα μας ριχνουμε τους ρεβυθοκεφτεδες και τους αφηνουμε να παρουν μια βραση
Συνοδευουμε με ρυζι,πατατες τηγανιτες,πουρε η μακαρονακι κοφτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου